Forum 02.03.21 Tehnici de programare Limbajul Pascal
• Tehnica Greedy -Statistica • Problema Comis Voiajerului • Metoda Backtraking Problema Reginelor • Turnuri de Hanoi • Tehnici de sortare metoda Bublesort • Metoda Trierii Pușculița
Acest blog este o platformă on-line de studiu,este o școală online pentru elevi. Aceasta platformă include: -soft educational online la tehnici de programare. -studierea limbajului Pascal -exerciții cu java-script -grafică pe calculator -studii Gimp -studii Photoshop -grafica fractala -lectii online -web binare -asistenta online cu elevii -lucru individual cu elevii -rezolvari de exercitii -seminare pe zoom -Totul pe site este gratis!!! Abonați-va la site!!! Lucru Voluntar admin Staicu A.
Buna ziua a fost foarte interesant
RăspundețiȘtergerePutem sa utilizam orice procesor la laptop sau depinde de model.
RăspundețiȘtergere//Iată anexez un referat foarte util despre procesoare. Viteza de calcul mai depinde de slot și frecventa procesorului.//
RăspundețiȘtergere<<>>
Procesorul sau CPU (Central Processing Unit) e creierul calculatorului. E cel mai important component din calculator. El "gandeste" si construieste toate datele.
um functioneaza?
Procesorul primeste biti (0-urile si 1-urile) care apar fara sens de pe hard disk sau din memorie (RAM) si le trimite inapoi pe ecran sau pe oricare mediu de stocare dupa ce le-a aranjat intr-o forma ordonata pe care o intelegem, forma care este dictata de instructiunile care au fost scrise de tipul care a facut programul.
Datele sunt luate din hard disk sau alte medii de stocare si sunt trimise in RAM de unde le proceseaza. Apoi trimite rezultatul pe ecran prin placa video, sau sunetul prin placa audio.
Procesorul "gandeste" totul din memoria RAM, deoarece este aproximativ de 1000 de ori mai rapida decat hard disk-ul, in cazul in care am putea pune hard-disk-ul in considerare ca spatiu de procesare. Oricum, calculatoarele nu sunt construite sa poata functiona fara RAM.
Procesorul primeste instructiunile de la programele din memorie si le proceseaza intr-o cantitate de milioane pe secunda, instructiuni care au fost scrise de programator linie cu linie. O instructiune are nevoie deun numar fix de cicluri (adica de hertzi).
Procesorul are o memorie interna de rezerva, care se numeste "cache" (ascunzatoare, loc sigur).
Memoria cache e ca un sertar personal al procesorului in care acesta pastreaza temporar datele marunte.
Oricat de complex ar fi programul, oricate milioane de linii de cod fantastice ar avea, oricate propozitii complexe, oricate cuvinte smechere sau ciudate vezi in orice cod, totul se reduce la setul de instructiuni al procesorului de relativ cateva cunvinte, adica la propriul lui cod incorporat.
In trecut, un procesor insemna un nucleu. Acesta era standardul, ca si cum ai zice om cu un singur creier.
Dar treaba a devenit un pic mai "SF" in 2004 cand AMD a lansat primul CPU dual-core. De atunci se pot categoriza procesoarele dupa numarul de nuclee:
Single Core - Procesor cu un singur nucleu
Dual Core - Procesor cu doua nuclee
Triple Core - Procesor cu trei nuclee
Quad Core - Procesoare cu patru nuclee (de exemplu Intel Core i7)
Octa Core - Procesoare cu opt nuclee
Procesoarele sunt produse pe/pentru mai multe tipuri de socket-uri (sloturi):
Procesoare 775 (Intel)
Procesoare 1151 (Intel)
Procesoare 1155 (Intel)
Procesoare 1156 (Intel)
Procesoare 1366 (Intel)
Procesoare 2011 (Intel)
Procesoare 2066 (Intel)
Procesoare AM2 (AMD)
Procesoare AM3 (AMD)
Procesoare AM3+ (AMD)
Procesoare AM4 (AMD)
Procesoare FM1 (AMD)
Procesoare FM2 (AMD)
Procesoare FM2+ (AMD)
Tipuri generale de socket (slot):
LGA (Land Grid Array)
PGA (Pin Grid Array)
In tipul LGA, pini sunt situati pe placa de baza si nu pe procesor, procesorul are o suprafata neteda, avand doar contacte metalice. Acest tip se foloseste la procesoarele Intel din 2002.
La tipul PGA, pinii sunt situati pe procesor. Aceasta metoda este inca folosita de AMD (desi au inceput sa produca si ei procesoare LGA).